неділя, 28 серпня 2022 р.

Бізнес відновлюється




Після повномасштабного вторгнення кожне маленьке господарство проходить свій шлях виживання. І всі вони, в різних куточках країни, продовжують робити те, що вміють найкраще – вирощувати овочі для органічної консервації, варити соуси, готувати корисний шоколад, збирати й сушити трави на чай та спеції тощо. Сьогодні розпочнемо розповідь про приватний бізнес, який розташовано на півночі Миколаївської області, куди ворога не допустили сміливі захисники Миколаєва та Вознесенська...


Stodola Organic Farm Яна Островського з Первомайськ, Миколаївської області. З власником ми познайомились ще декілька років тому. Мене вразив цей випускник престижного столичного вишу, який після 7 років зовнішньоекономічної діяльності, під час Майдану долучився до спротиву. Потім допомагав волонтерам й війську й своє ноу-хау випробував: консервований борщ. Війна вимагала нової обробки овочів, а також - нових овочів. Фірма Островського дала ринку нову якість, тому відносно швидко опинилась на полицях супермаркетів.

Але як працюється під час бойових дій?

«Ми займаємося виробництвом консервованої овочевої продукції. Наразі, через подорожчання сировини, все збираємо на власних полях і теплицях, які знаходяться на території господарства. Ведемо перемовини з локальними фермерами, співпрацюємо з волонтерами. Частина нашої команди виїхала закордон, тому зараз на виробництві працюють нові люди з-поміж ВПО з Херсонщини та Запоріжжя. На території нашої області досі йдуть бойові дії, але ми намагаємось й надалі покращувати виробництво та інвестувати у розвиток власної справи. А ще на днях ми виграли бій за банки, бо склотара наразі у дефіциті:)»






Немає коментарів: