четвер, 25 серпня 2022 р.

Засланці в країну імітації




Люди вміють помилятись. Деякі, обожнюють весь час годуватись ілюзіями. Серед українців таких багато. З роками помічаєш, що й сам час від часу сприймав бажане за дійсне. Але все що викладено в цій книжці - відбувалось насправді. 
В Україні більше ніж 30 років тому почалось приватне підприємництво. Як воно було, що супроводжувало, а головне - що люди робили.

Ця книга - спроба дослідження появи та становлення українського підприємницького бізнесу. Того, який робили не для “запакування” вкраденого, а який робили на власний ризик, іноді … на останні 20 долярів.

Здебільшого, як самозайнятість молодих, освідчених й зовсім юних, яким хотілось вразити кохану дівчину, чи вічно невдоволених батьків.

Український бізнес з початку робили без знань, маже завжди наперекір. Я, наприклад, полишив військову службу в окупаційній (радянський) армії на березі Балтійського моря в Латвії. Повернувшись у пострадянську Україну на початку 90-х навіть не шукав ніякої іншої зайнятості - тільки власна справа. Брат працював на державному телебаченні, а намагався розпочати кар'єру на комерційному, але там була велика “черга”. А ще в нас була знайома бухгалтерка молодіжної газети, яку ми радо запросили вести нам бухгалтерію.


Книгу варто прочитати якщо ви шукаєте пригоди, чи інформацію про величезний соціальний експеримент: коли людей з неволі відпустили в справжню дику природу. Як воно було?

Читайте. Будемо друкувати главами.

Можна за змістом, а можна з будь-якого епізоду. Посилання введуть читачів у контекст.
В.Головченко, автор.
Далі буде...


Немає коментарів: