субота, 30 липня 2022 р.

Фукуяма про нашу війну з мордором



Френсіс Фукуяма, професор Стенфордського університету, дав інтерв'ю DW про російсько-українську війну. Ось кілька витягів із цієї розмови:

"Навіть для такої великої країни, як Росія, це аж ніяк не маленька військова операція. І, з військової точки зору, все це - практично катастрофа. Враховуючи, що російська армія досягла лише дуже незначного просування за два місяці з того часу, як вони почали концентрувати військові дії на Донбасі, і я вважаю, що у них не так багато резервів, так що, на мій погляд, Путін блефує, коли каже, що вони "ще навіть не розпочинали".


"Найбільш реалістичною стратегією [для України] зараз є зосередитися на півдні країни, знову відкрити Україні доступ до Чорного моря, повернувши Херсон і порти на Азовському морі".



📌 "Є дві великі небезпеки. Перший тест чекає на європейську підтримку України наступної зими. Росія вже фактично припинила постачання природного газу. [...] Друга небезпека - якщо [Трамп] повернеться у 2024 році на пост президента, це може розв'язати всі проблеми Росії на сьогодні, тому що Трамп має намір вивести США з НАТО".
 "Росія сьогодні більше, ніж будь-що інше, нагадує мені нацистську Німеччину".


Текстова версія українською ось тут.


Немає коментарів: