неділя, 12 червня 2022 р.

Коли pr недолугий

 

Це був мобільний шпиталь

Минулого тижня на Миколаївщині був  розгорнутий мобільний госпіталь, який Україна отримала від Нідерландів. Такий лікувальний заклад має розміщуватись біля фронту. Госпіталь розгортається протягом 12 годин, так же швидко згортається і може переміщатися в залежності від потреби. Нардеп по 130 округу І.Негулевський, в фейсбуку "запилив" пост, з словами вдячності голові СБУ,

ніби за сприяння розміщенню шпиталю саме в Баштанці. Це його округ. Та зазначив його місцерозташування.



Навіщо?
Не відомо, але за декілька днів по шпиталю й центру містечка відбувся ворожий артилерійський обстріл.
Журналіст А.Лохматов зажадал відповідальності нардепа за поширення інформації. Написав про це в тій же "мордокнижці". 



Тут стався прикрий акт цензури з боку соцмережі. Пост Андрія "вилучили" як екстремістський, а нардепів текст отримав "купюри". Самі розумієте які? Зникла прив'язка до міста розташування шпиталя. Прокуратура Миколаївської області зафіксувала військовий злочин. Колеги підтримали Лохматова в праведному гніві. Приклад в черговий раз підказує, що під час війни зайвою інформацією не варто ділитись, навіть тоді, коли завдання політеса стояло на порядку денному. Тепер в різних мережах почали густо з'являться різного рода вихваляння політиків та волонтерів про різні діяння. Після перемоги будемо славити всіх хто долучався. (Ви ж не заради поста в фб робите благочинність?)

А ще глибше: відображення дій в соцмережі зовсім не має нічого схожого з реалом в житті. Швидко розходиться інформація - це точно. Але не завжди коректно"спрацьовує"!

Подумайте до публікації ще раз: мій пост нікому не завадить?

С.Лиманов.




Немає коментарів: