середа, 6 жовтня 2021 р.

Львів прагне цивілізованого поводження з відходами і вже має чим пишатися! А Миколаїв?




На Lviv Eco Forum 2021 була доповідь про успіхи у запровадженні системи роздільного збору і компостування органіки. А ще, про роботу численних партнерів міста Львів, які направили свої зусилля на еко просвітництво, запобігання утворенню відходів або ж на роздільний збір вторсировини з подальшим переробленням - Зелена Коробка - Green Box Zero Waste Lviv Спільнота "Емаус - Оселя" Комірка Сільпо Tarilka.org ЧИСТЕ МІСТО. Екологічна ініціатива Дочірнє Підприємство Боднарівка Зелене Місто ГрінЕра Україна ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" Ековей Вейст Менеджмент Санком - Львів Спецавтотранс-Львів.

І на цьому фоні - повна відсутність екологічної свідомості чиновників Миколаївської міськради. Знову планують підвищувати тарифи на вивіз сміття. Але міський полігон заповнено вже більше ніж на 90%.
На ініціативу громадян у екосвідомому поводженні з відходами ніхто не ставить... В місті досі не розвинуто компостування органіки. Подивится на фото: там вказана цифра у 1250 контейнерів для органічних вудходів на вулицях Львова. Але ж перший заступник міського голови В.Луков у Вознесенську навчився від громадських організацій компостувати, та приїхав в Миколаїв. А тут він нічим таким не бажає займатись. А чим взагалі займається - не відомо!
В.Інгульский.


Немає коментарів: