Це не просто збірник рецептів (хоча їх тут чимало!), а книжка, що розповідає про українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України, важливий інструмент культурної дипломатії та міжкультурного спілкування. Через традиції приготування їжі ми розповідаємо про історію, культуру, регіональні ідентичності, природу, побут, звичаї та обрядовість, красу і розмаїття України.
У нас на цю книгу великі плани: переклади і видання іншими мовами, презентації, майстер-класи, партнерства з міжнародними кулінарними виданнями і блогерами, і, звісно, співпраця з закордонними дипломатичними установами України, які традиційно приділяють значну увагу кулінарній дипломатії. Сподіваюсь, книжка буде хорошим посібником і для студентів - майбутніх дипломатів. Словом, буде красиво і смачно
P.S. Безкоштовна електронна версія невдовзі з'явиться на сайті Українського інституту. Книжку можна буде придбати українською або англійською мовою)
В.Шейко.
Немає коментарів:
Дописати коментар