понеділок, 14 вересня 2020 р.

У Миколаєві дихають найбільш забрудненим повітрям




М
иколаїв увійшов в трійку міст із найбруднішим повітрям. Також найбрудніше повітря у Дніпрі та Одесі. Про це стало відомо з дослідження Повітря, води, ґрунти не на часі. Екологічна політика поза увагою міськрад”, яке провели у Центрі спільних дій.

Найбільшими забруднювачами були діоксид азоту, фенол, завислі речовини, формальдегід і сірководень. У порівнянні з 2017 роком якість повітря у Миколаєві значно погіршилася.



“Дуже чітко вбачається тенденція погіршення забруднення повітря кожного року, але державна і місцева влада намагаються ці проблеми замовчувати. Якщо вже зараз не розпочати ефективну екологічну політику на місцях, ситуація з охороною довкілля може стати непоправною. І не лише для сьогоднішніх найзабрудненіших міст, а й для можливих завтрашніх”, – зазначає аналітик Центру спільних дій Костянтин Шокало.


Окрім забруднення повітря, наріжною проблемою для міста може стати забруднення ґрунтів промисловими токсикантами. Відповідно до наявних даних, поки що забруднення ґрунтів у місті не перевищує граничної норми, але активно до цього наближається, зокрема за показниками цинку та свинцю.
Детальніше про фінансування міських бюджетів на охорону навколишнього середовища можна дізнатися у дослідженні Центру спільних дій за цим посиланням.



Немає коментарів: