субота, 10 листопада 2018 р.

Винахід Троцького - військкомати змінюють вивіску

Почути від військового комісара про сервіс громадянам? Це майже нереальне, але таке трапилось днями. Саме через 100 років, як Наркомвоенмор Леон Троцький застосував систему військових комісаріатів для "наповнення" бійцями Червоної Армії, Збройні сили України змінюють їх назву. Будемо плекати надію, що й сутність служби Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Процес реформування в
Миколаївській області закінчиться к 2020 року. Призов поки залишається. Але в подальшому більшість дій екс-военкомів зосередиться на рекрутінгу громадян на контракт до лав Збройних сил, та інших мілітарних формувань. З"являться "вербувальники", які будуть рекламувати кожен "свій" військовий рід.  А рекрутери з окремих частин будуть "запрошувати" хлопців та дівчат саме до своїх підрозділів.
Великий "шмат" роботи центрів, по задуму реформаторів служби комплектації, зосередиться на соціальній роботі з військовослужбовцями, ветеранами, членами родин. За словами Миколаївського обласного військового (поки) комісара С.Іванова, штатна чисельність військовослужбовців в ході змін не зросте. Не зрозуміло: нащо вивіску міняти? Побачимо ще як "сервіс" від військкоматів підвищився?! Аналіз ефективності служби комплектації - попереду.
Призов закінчується за місяць!
С.Лиманов.


Немає коментарів: