четвер, 19 квітня 2018 р.

27 КВІТНЯ В МИКОЛАЄВІ БУДУТЬ НАГОРОДЖЕНІ КРАЩІ ЮНКОРИ УКРАЇНИ

27 квітня в Миколаєві оголосять кращих юнкорів – переможців ХХІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа.
Міжнародний конкурс шкільних медіа – найбільший захід юнкорівського руху в Україні, підсумки якого щороку підбивають в Миколаєві.
В рамках ХХІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа також відбудеться Міжнародний юнкорівський зльот. Участь у відкритті зльоту 26 квітня візьме голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко. 27 квітня з учасниками зльоту зустрінеться державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко, який також візьме участь в урочистій церемонії нагородження переможців Конкурсу.
В 2018 році на участь у конкурсі було подано 2032 конкурсні роботи.

Організатори Конкурсу: Національна спілка журналістів України, Національна академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України та Коледж преси та телебачення.

Сергій Томіленко, голова НСЖУ: «Національна спілка протягом багатьох років є співорганізатором Конкурсу і ми бачимо значний ріст кількості та якості шкільних медіа. Тому дуже важливо вже сьогодні говорити з ними про стандарти журналістської професії, про солідарність, про етичні засади роботи журналістів. Саме про ці аспекти журналістської діяльності під час майстер-класу для юнкорів «Етика. Безпека. Відповідальність» в Миколаєві 27 квітня буде говорити Перший секретар НСЖУ Ліна Кущ. Завдяки такому спілкуванню старших колег з молоддю, з одного боку, в журналістську професію прийдуть більш підготовлені фахівці, з іншого – ми отримаємо читачів, слухачів, читачів, які будуть більш вимогливим до журналістських матеріалів».

Гліб Головченко, секретар НСЖУ: «Міжнародний конкурс шкільних медіа та Міжнародний юнкорівський зльот – це захід, під час якого юнкори та керівники юнкорівських груп мають змогу поспілкуватися з лідерами інформаційної галузі, керівниками наших профільних організацій. Для юнкорів та педагогів це потрібно для усвідомлення того, що їх робота є важливою для галузі, важливою для держави. А лідери нашої інформаційної галузі в свою чергу мають змогу побачити, чи живуть шкільні медіа, з якими проблемами стикаються діти, які роблять свої перші кроки в журналістській професії».


Всього за 21 рік участь в Міжнародному конкурсі шкільних медіа взяли понад 30 тисяч конкурсних робіт з України, Польщі, Болгарії, Греції, Іспанії, Чехії, Грузії, Молдови, Росії, Білорусії, Пакистану, Сенегалу, Єгипту.

Урочиста церемонія нагородження переможців ХХІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа відбудеться 27 квітня о 14.00 в Миколаєві в Палаці творчості учнів (вул.. Адміральська, 31). Під час церемонії будуть нагородженні переможці в 22 номінаціях.


Немає коментарів: