пʼятниця, 25 січня 2013 р.

У КИЄВІ ВІДБУДЕТЬСЯ ЗНАКОВА ПОДІЯ У ЕКОНОМІЧНІЙ КОНКУРЕНЦІЇ

28 – 29 січня 2013 року у столиці України за участю Антимонопольного комітету України спільно з Конференцією ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) відбудеться міжнародний семінар «Стратегія розвитку конкурентного законодавства в Україні та огляд міжнародного досвіду».  У рамках події на високому представницькому рівні заплановане проведення публічної дискусії, участь в якій візьмуть міжнародні експерти у сфері міжнародного конкурентного права, представники іноземних конкурентних відомств, світових організацій та перші особи органів державної влади України. Участь у семінарі візьмуть, зокрема, Голова Комітету Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) з конкуренції Фредерік Женні, заступник Генерального секретаря Конференції ООН з питань торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) Петко Драганов, керівник підрозділу з питань конкурентного законодавства та політики ЮНКТАД Хасан Какайя, уповноважені представники Генерального директорату з конкуренції Європейської комісії, конкурентних відомств Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Японії, Швейцарії.

Основними питаннями порядку денного міжнародного заходу стануть: презентація та обговорення Загальнодержавної програми розвитку конкуренції в Україні на 2014-2024 роки, проект якої на сьогодні розробляє Комітет, міжнародний досвід у сфері формування і реалізації конкурентної політики.

Як відомо, Антимонопольний комітет України протягом багатьох років плідно співпрацює з міжнародними організаціями, зокрема, ЮНКТАД та ОЕСР, конкурентними відомствами світу, що сприяє вдосконаленню законодавства України у сфері конкуренції та гармонізації його з міжнародними нормами.

Як уже повідомлялося, відповідно до рішення Ради ОЕСР від 22 листопада 2011 року Україна набула статусу спостерігача в Комітеті ОЕСР з конкуренції. Зазначений статус надано терміном на два роки – до 31 грудня 2013 року на засадах, які визначено в резолюції Ради щодо участі країн-нечленів ОЕСР у роботі в офіційних органах ОЕСР.

Набуття в середньостроковій перспективі Україною членства у вказаному Комітеті та розширення співробітництва з міжнародними організаціями передбачено Програмою економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

З анонсом прес-конференції, що відбудеться за результатами зустрічі експертів, можна ознайомитися тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар